cserbenhagyás pápán

2019.01.18. 16:00

Karambolozott, majd elhajtott – félmillióra büntették

Félmillió forintot kell annak az autósnak fizetnie, aki a baleset után megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Mátételki András

Az eset, amely a bíróság elé került, 2016. december 23-án történt Pápán. A Batthyány utcában parkoló Citroën C4-es ajtaját éppen kinyitotta a vezetője, amikor a hátulról érkező Toyota RAV4 belevágódott. A Citroën kilincsét belülről fogó vezetője hangos kiáltással a földre esett. A bal lába eltörött, ami három hónap alatt gyógyult meg, de szövődmények miatt a bal térdét már nem tudta olyan jól mozgatni, mint korábban.

A Toyota vezetője, T. Z. megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Később sikerült beazonosítani és bíróság elé állítani a sofőrt. A tárgyaláson csak részben ismerte el a bűncselekményt. Hozzátette, hogy emlékezetkiesés miatt a balesetről nem jut eszébe semmi, de nem vonta kétségbe a szakértői véleményeket, amelyek azt állapították meg, hogy ő okozta a balesetet.

A Pápai Járásbíróság a jól kereső vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egymillió forint pénzbüntetésre ítélte, s egy évre eltiltotta a vezetéstől. A vádlottnak ki kell fizetnie a 373 ezer forintos bűnügyi költséget is. A Veszprémi Törvényszék enyhített az ítéleten: a férfi pénzbüntetését megfelezte. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!