vitt mindent amit tudott

2019.01.25. 16:00

Végiglopta a vigántpetendi szőlőhegyet a kapolcsi férfi

Többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség miatt indult büntetőeljárás egy 32 éves kapolcsi férfi ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

A lopott tárgyak egy része Forrás: police.hu

Egy állampolgár tett bejelentést a rendőrségre 2018. október 17-én a reggeli órákban arról, hogy a vigántpetendi szőlőhegyen található pincéje mellől ismeretlen tettes különböző fémből és vasból készült tárgyakat tulajdonított el közel húszezer forint értékben.

A lopott tárgyak egy része Forrás: police.hu

Az adatgyűjtés eredményeként a bejelentést követő egy órán belül a rendőrök azonosították és otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 32 éves kapolcsi lakost. A férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként történő kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy több vigántpetendi és tapolca-diszeli pince, illetve hétvégi ház udvaráról is tulajdonított el szerszámokat, vashulladékokat és különböző használati eszközöket, összesen több százezer forint értékben. A házkutatás alkalmával a nyomozók megtalálták otthonában az ellopott tárgyakat, melyeket visszaadtak a tulajdonosoknak.

Forrás: police.hu

A férfi ellen többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!