a nyilvános illemhelyet sem kímélte

2019.02.09. 11:00

Bakonyi templomból is lopott egy polgárdi férfi

Sok helyre betört tavaly egy 24 éves polgárdi férfi, még egy templomba is, derült ki a rendőrség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Eszerint tavaly augusztus 14-én érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy előző nap valaki betört egy zirci sportegyesület épületébe, ahol a vasszekrényekről leverte a lakatot, majd nyolcvanezer forint készpénzt és munkavédelmi eszközöket ellopott.

A rendőrség látókörébe egy polgárdi férfi került, akit a rendőrök két nap múlva gyanúsítottként hallgattak ki, majd szabadlábon maradhatott, és ellene a Veszprémi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

Fotó: rendőrség

A férfi néhány nap múlva betört egy lókúti házba is, ahonnan pékárut, késeket és kalapácsot lopott, majd egy zirci nyilvános illemhely beléptető készülékét leszakította a falról, és a benne lévő, közel kétszázezer forinttal együtt elvitte.

A férfit a veszprémi rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásnak indítványozására, amit a bíróság szeptember 14-én elrendelt. Később a nyomozók azt is megállapították az illetőről, hogy még augusztusban, késő este betört egy bakonyi templomba is, ahonnan elvitte a bejáratnál levő adománygyűjtő kazettát, amiben több ezer forint volt.

A férfival szemben két rendbeli lopás bűntett és két rendbeli lopás vétség miatt nyomoztak a veszprémi rendőrök, majd az iratokat átadták az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!