nem ilyennek ismerte volt párját

2019.02.02. 15:37

Káptalanfai mészárlás: megszólalt Szabina, az osztrák férfi élettársa

Álmomban sem gondoltam volna, hogy élettársam, akivel négy éven át szépen és jól éltünk Bécsben, egy napon családomra és rám támad fegyverével, ezt mondta, Szabina, a január 10-i családi mészárlás túlélője.

Kovács Erika

Szabina: Álmomban sem gondoltam, volna, hogy élettársam fegyverrel támad a családomra és rám is Fotó: Kovács Erika

- Aznap, délután három körül felhívott az élettársam, hogy jön, hozza a dolgaimat, amiket otthagytam a bécsi házban, idézi fel a szörnyű napot a fiatal nő. Szabina így folyatja, „este 9-10 körül érkezett meg a párom, hozott egy halom pénzt, amit belépve a házba a tűzhelyben azonnal elégetett, majd hirtelen előrántotta a fegyverét, aztán apura lőtt, majd rám, és attól kezdve nem tudom, mi történt. Kifutottam a házból, rohantam a papámhoz, ott feküdtem hanyatt, vártam a mentőket.”

A pár négy évig élt együtt Bécsben

Szabina meséli tovább, amikor a férfi Káptalanfára, a családhoz ért, elővette a telefonját, és azt mondta valakinek, hogy megérkeztem, de azt nem tudják, akkor kit és miért hívott fel. A pár négy évig élt együtt Bécsben, szépen, jó körülmények között, családi házban, sokat jártak múzeumokba, moziba, és még a leghalványabb jele sem mutatkozott annak, hogy a férfi valaha ilyen szörnyűségre képes lesz. A nő takarítóként dolgozott, párja biztosítósként az osztrák fővárosban. A férfi szülei meghaltak, van egy kislánya, és egy unokája, de nem voltak jó viszonyban.

Szabina: Álmomban sem gondoltam, volna, hogy élettársam fegyverrel támad a családomra és rám is
Fotó: Kovács Erika

- Próbáljuk elfelejteni azt a szörnyű estét, de ez nagyon nehéz lesz. Tudtuk, hogy van fegyvere, de sosem gondoltuk, hogy ilyen borzalomra vetemedik. Nem szerette a családomat sosem, mindig azt mondta, a gyerekek ordibálnak, nem halljuk egymás hangját. Többször kijelentette, ne menjél haza, ha mész, maradj is ott, utal a múltra Szabina. Életükről elmondja még, újév után elment szüleihez Káptalanfára, aminek szintén nem örült a párja, rendszeresen hívogatta, kérdezte, mit csinál, hol van, és nem tetszett neki, hogy párja a családjánál alszik. Szabina rövid káptalanfai tartózkodás után akkor még visszament a férfihez Bécsbe, de a veszekedések folytatódtak közöttük. A nő úgy döntött, visszaköltözik családjához, amit január 10-e előtt meg is tett.

Váratlanul érte őket az eset

Szabina a kérdésre, hogy érez-e felelősséget a történtek miatt, úgy fogalmaz, nincs ilyen érzése, váratlanul érte őket az eset, nem ilyennek ismerte a férfit. Kapcsolatuk az utóbbi időben megromlott, sokat veszekedtek, emiatt vetett véget a kapcsolatnak. Úgy mondja, most jól érzi magát, boldog szerettei körében, édesapja hiánya viszont nagyon fáj mindenkinek. Életveszélyesen megsérült kishúga állapota is javulást mutat, aminek nagyon örülnek. A nő azt tervezi, szakmát tanul, bejelentkezett már a munkaügyi központnál, hogy új életet kezdjen.

Rátámadt a családra

Ahogy korábban megírtuk, egy 57 éves, Bécsben élő osztrák férfi január 10-én 21 óra körül megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol családi konfliktus miatt először a házban tüzet okozott, majd rálőtt az ott tartózkodókra. A támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyos, míg a nő és hároméves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tűzben egy hatéves lánytestvér is megsérült, akit a mentősök a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi saját kutyájával és önmagával is végzett a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!