fennáll a szökés veszélye

2019.02.20. 09:42

Sólyi gyermekgyilkosság: letartóztatásban marad a gyanúsított

Indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a sólyi emberölés fiatalkorú gyanúsítottja letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását, amelynek a bíróság helyt adott, derült ki a főügyészség február 20-i tájékoztatójából.

Kovács Erika

Farkas Zsanett, a megölt kislány édesanyja mécsest gyújtott a gyilkosság utáni napon a házuknál

Fotó: Kovács Erika/Napló

A különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatott nyomozás szerint a fiatalkorú elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 18-án este Sóly határában megölte a nyolcéves sértettet, akit ismert. A bíróság a letartóztatás meghosszabbítása miatt ülésezett, amelyen az ügyészi indítványnak helyt adott. Eszerint végleges végzésében megállapította, hogy a fiatalkorú gyanúsítottnál, szabadlábra kerülésekor továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Ennek megakadályozására csak a kényszerintézkedés alkalmas.

Farkas Zsanett, a megölt kislány édesanyja mécsest gyújtott a gyilkosság utáni napon a házuknál Fotó: Kovács Erika/Napló

Farkas Zsanett, a megölt kislány édesanyja megkeresésünkre azt mondta, örül a bírósági végzésnek, hogy az illető továbbra is börtönben marad. Hozzátette, a férfi megérdemelné, hogy az történjen vele, ami a kislányával, aki gyermekként meghalt, soha többé nem lehet velük, és a borzalmas tragédia az egész család életét tönkretette, máig nem tudtak napirendre térni a történtek felett. Kerestük a gyanúsított ügyvédjét is, hogy megkérdezzük, mit szól a bírósági végzéshez, de nem értük el.

A történtekről korábban megírtuk, a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn tavaly május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt. A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!