közlekedésbiztonság

2019.05.16. 16:00

Ismét „Közlekedik a család” Veszprém megyében

A Közlekedik a család című országos verseny területi fordulóját június 1-jén tartják Veszprémben, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Halfpoint

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre.

A versenyre olyan családok jelentkezését várják Veszprém megyéből, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, valamint 6-17 év közötti gyermeket/gyermekeket nevelnek. A családok autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtásban, és további közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatokban mérik össze tudásukat.

A verseny végén egy család juthat az országos döntőbe, amit június 22-23. között rendeznek meg Vas és Zala megyében. A nyereményjáték fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi, és további értékes ajándéktárgyak is gazdára találnak. A területi fordulókon a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák. Azok az iskolák, melyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a versenyen, értékes jutalmat kapnak

A részletekről a verseny címét viselő honlapon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!