fő a változatosság

2019.05.13. 15:47

Vadméhrajhoz és mellékhelyiségbe szorult emberhez is vonultak tűzoltóink

Nem mondhatjuk, hogy unalomba fullad megyénk tűzoltóinak élete, elég egy pillantást vetnünk a hétvégi krónikára.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján szedte sorba az eseményeket:

Május 11-én, szombaton egy balatonfüredi üzemanyagtöltő-állomáshoz hívták a város önkormányzati tűzoltóit, mert az egyik mosdó ajtaja nem nyílott és egy személy nem tudott kijönni onnan. Az egység hidraulikus feszítőberendezés segítségével szabadította ki a beszorult személyt a mellékhelyiségből.

Örvényes település vasúti megállóhelyén észlelték, hogy egy személyvonat dízelmozdonyának vezetékei kigyulladtak. A veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, azonban a mozdonyvezető az egység kiérkezése előtt eloltotta a tüzet. A szerelvényen utazók és dolgozók közül senki sem sérült meg az eset során.

Vadméhraj okozott riadalmat Balatonfűzfőn, a József Attila utcában, egy óvodával szomszédos ingatlanon. Az esethez a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak, akik felhívták lakók figyelmét a biztonságos távolság betartására. A veszély elhárításáról méhész gondoskodott.

Május 12-én, vasárnap a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltókat is riasztották egy Berhida külterületén bekövetkezett karambolhoz, amelyben két személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen három személy utazott, egyikük megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Az egyik gépkocsi az utánfutóján méhkaptárakat szállított, ezek közül több megsérült. Az egységek az autókat áramtalanították, az összeroncsolódott kocsi motorterét porral oltó berendezéssel biztosították. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Herenden, a Bányatelep lakótelepen egy első emeleti ingatlanban tűzhelyen felejtett étel füstölt. A veszprémi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik átszellőztették a lakást és a lépcsőházat, a benne lakót pedig átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A tűz nem terjedt tovább, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Ajkán, a Tűzoltó utcában egy személygépkocsi az oldalára borult. Az ajkai hivatásos egység érkezett a helyszínre, akik áramtalanították a járművet. A tűzoltók kiérkezésekor a járműben senki nem tartózkodott.

A tapolcai önkormányzati tűzoltók a 77-es számú főúton, Tapolca térségében egy úttestre dőlt fát daraboltak fel és távolítottak el motoros láncfűrész segítségével, mert az mind a gyalogos, mind a járműforgalmat veszélyeztette. Az eset során senki sem sérült meg.

Kéményben lerakódott korom izzott Szentgálon, egy Fő utcai családi háznál. A veszprémi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, a kémény használatát pedig megtiltották. A lakók az ingatlan fűtését alternatív módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!