friss információk a cikkben

2019.06.28. 11:29

17 gázpalack volt a nyirádi tűz közelében, nincs a határértéket meghaladó veszélyes anyag a levegőben

Szigetelőanyag égett egy nyitott tárolóban.

veszprem.katasztrofavedelem.hu

Forrás: Lendvai Judit/olvasó

Elfojtották annak a tűznek a lángjait, amely Nyirád külterületén keletkezett. Szigetelőanyag égett egy nyitott tárolóban, mintegy kétezer-ötszáz négyzetméteren. Ötszáz négyzetméteren a száraz fű is meggyulladt, és egy targonca szintén lángra kapott. Az ajkai, a pápai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a nyirádi önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez.

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A rajok tizenhét gázpalackot is kihoztak a tűz közeléből. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben.

Kocsi Renáta olvasónk videón is rögzítette a tűzet és a füstöt:

Erről írtunk korábban:

A szabad ég alatt tárolt szigetelőanyag gyulladt meg Nyirád külterületén. Mintegy hatszáz négyzetmétert érint a tűz, amelyhez az ajkai, a pápai, a veszprémi és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a nyirádi önkéntes tűzoltókat riasztották.

Fotó: Lendvai Judit/olvasó

Az egységek oltják a lángokat. Kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, és a katasztrófavédelmi mobil labor szintén a helyszínre tart.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!