megérkezett a hatóságok válasza

2019.09.03. 17:36

Felgyújtják a kukákat a veszprémi Haszkovó-lakótelepen?

Az elmúlt három hétben minden hétvégén felgyújtották a szelektív hulladékgyűjtőket a veszprémi Haszkovó lakótelepen, jelezte olvasónk. Úgy tudjuk, a lakók a tűzoltókat és a rendőrséget is kihívták.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Olvasónk neve mellőzésével elmondta, a lakók félnek, és felháborodtak a történtek miatt. Mint korábban megírtuk, az elmúlt három hétben minden hétvégén felgyújtották a szelektív kukákat a Klapka György-, illetve a Diósy Márton utcában, utóbbiban több autó is megégett. Az elmúlt hétvégén a Klapka utcában égtek megint a kukák. „Minden hétvégén itt vannak a tűzoltók. Félünk, hogy mi lesz a következő”, fogalmazott olvasónk.

Kiégett kuka a Haszkovó lakótelepen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A tüzek kapcsán megkerestük a megyei katasztrófavédelmet, ahol Csondor Henrietta szóvivő közölte, augusztus 17-én, 25-én, és 31-én égett szelektív hulladékgyűjtő a veszprémi Klapka utcában. A lángokat a veszprémi tűzoltók oltották el, adódott, hogy autó is megsérült a tűzben. Azoknál a tüzeknél, amelyeknél felmerült bűncselekmény gyanúja, a katasztrófavédelem értesítette a rendőrséget, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat pedig tűzvizsgálatot indított.

A történtekről érdeklődésünkre a rendőrség közölte, nyomoznak rongálás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!