edward nap

2019.09.25. 16:00

Rendőrségi felhívás: Közlekedjünk biztonságosan!

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) meghirdette az EDWARD napot (European Day Without a Road Death – Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szeptember 26-ra, amit az Európai Bizottság is támogat, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Az európai kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án egyetlen ember se veszítse életét az utakon, ennek érdekében a Veszprém megyei rendőrök kiemelten figyelik a gyalogosokat, főként a nagy forgalmú zebráknál segítik a közlekedést.

A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy minden közlekedő gondolkodjon el a kockázatokról, amelyekkel a közlekedésnél találkozhat, gondolja át, hogy saját magatartása hogyan veszélyeztethet másokat, és hogyan lehet mindezt megelőzni. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja, hogy mind többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, amit a program honlapján is meg lehet tenni.

Itt bárki ígéretet tehet többek között arra, hogy beszél családtagjainak, barátainak és kollégáinak az óvatos közlekedésről, a biztonságos vezetésről-, és sebességről, így például használja a biztonsági övet, nem telefonál vezetés közben, nem iszik vezetés előtt, illetve beszél arról, hogy figyelni kell a gyalogosra, kerékpárosokra, gyermekekre, idősekre, lovasokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!