volt barátnője figyelmére vágyott

2019.09.20. 11:20

Vádat emeltek a veszprémi gyorséttermet robbantással fenyegető férfi ellen

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt egy 27 éves szentgotthárdi férfi ellen, aki idén, februárban egy veszprémi gyorsétterem felrobbanásával fenyegetőzött, közölte Kulmanné Cs. Varga Edit főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A férfi kora délután érkezett Veszprémbe, majd egy nyilvános telefonfülkéből a 112-es segélyhívószámra névtelenül valótlan bejelentést tett, miszerint az étterem egy óra múlva felrobban. Tettét azzal indokolta, hogy volt barátnője figyelmét szerette volna felhívni magára a telefonhívással, illetve a következményekkel. A bejelentés utáni átvizsgálásnál mintegy 100 embernek kellett távoznia, a bombakutatás miatt pedig az éttermet több mint három órán át bezárták.

A férfit ugyanilyen bűncselekmény miatt korábban már jogerősen elítélték. Vádiratában az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést-, és az elkövetővel szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását indítványozta, mivel az illető az újabb bűncselekményt próbaidő alatt követte el.

Az ügyről korábban is beszámoltunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!