többszörös visszaeső

2019.11.06. 11:30

Borotvával rabolt ki egy mozgássérült férfit a Haszkovó-lakótelepen, nyolc évet kapott

Borotvával támadt egy kerekesszékes férfira a vádlott, aki 600 forinttal lett gazdagabb.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Jogerősen nyolc év fegyházra ítélték.

A korábban lopásért, garázdaságért elítélt K. Renátó tavaly március elején a reggeli órákban a Haszkovó-lakótelepen felszólított egy kerekesszékes férfit, hogy adja át neki a pénzét. Többek között így fenyegette meg: „Tegyél ki 600 forintot, különben szájba verlek!”

Nem várta meg, míg áldozata a zsebébe nyúl, hanem elővette a borotváját, amellyel kivágta a kabát zsebét. Elvette a pénzt, majd a borotvát a sértett nyakához tartotta.

A következő pillanatban a hajmáskéri rabló a kerekesszékével együtt fellökte a férfit. A bajba került kiáltozására a közeli szórakozóhelyről ketten is kijöttek, s elzavarták a 31 éves vádlottat.

Fél órával később bement a szórakozóhelyre, ahol mankóval közlekedő férfitől próbált erőszakos módon megkaparintani 1200 forintot nem létező tartozására hivatkozva. Őt azzal fenyegette, hogy megszurkálja, majd a nyomaték kedvéért hozzátette: „Tedd ki a pénzt, mert meghalsz!„

Mivel egy fillért sem kapott, belerúgott áldozatába, majd fellökte mankós áldozatát. Ugyanezt a férfit az előző napon a vádlott többször megütötte, illetve fejbe is rúgta a hajléktalanszálló melletti konténerépületben.

Ugyanitt történt, hogy a vele szemben intézkedő rendőröket meglehetősen durva kifejezésekkel szidalmazta a személyiségzavaros vádlott.

A Veszprémi Járásbíróság rablás, valamint testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt K. Renátót mint különös visszaesőt hét év fegyházra ítélte.

A törvényszék – jogerős döntésében – nyolc évre felemelte a büntetés idejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!