tragédia

2019.11.14. 10:08

Halállal végződött egy kötekedés a veszprémi sörözőben, vádat emelt az ügyészség

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt a 32 éves férfival szemben, aki áprilisban az egyik veszprémi sörözőben úgy megütötte a vele kötekedő, szintén ittas férfit, hogy az hanyatt esett, fejét a padlóba beütötte, és a koponyasérülés miatt meghalt, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Forrás: Rendőrség

A vádirat szerint a 32 éves férfi már délelőtt elindult otthonról, majd napközben több szórakozóhelyen ivott. Este tíz óra körül érkezett a sörözőbe, ahol tovább folytatta az italozást. A másik férfi, aki szintén ittas volt, 11 óra után érkezett oda, ahol tovább ivott, és kötekedett. A 32 éves férfi éjfél előtt kiment a kocsma elé dohányozni, majd néhány perc múlva a másik is az utcára ment, ahol sértegette a másikat, aki erre nem reagált, visszament a pulthoz.

Az őt sértegető férfi is visszament, beszélgetett a többi vendéggel, majd ismét sértegette a 32 éves férfit, aki továbbra sem mondott semmit. Azonban egy újabb, durva megjegyzésre előbb ülve, majd felállva többször arcon ütötte a másikat, aki ettől megtántorodott, és a vádlott felé ütött. Utóbbi a kötekedőt ököllel szájon ütötte, aki ettől hanyatt esett, fejét a padlóba ütötte, elvesztette az eszméletét. A vádlott taxival egy másik szórakozóhelyre ment. A sörözőből mentőt hívtak, de a férfi a koponyasérülése miatt a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott az elkövetővel szemben, akinek az esetet megelőző, kábítószer-fogyasztás miatt is kell felelnie a Veszprémi Törvényszék előtt.

A tragédiáról korábban már beszámoltunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!