már többször elítélték

2019.11.08. 07:00

Mindennek elmondta a rendőrt a veszprémi használtcikk-piacon

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a bíróság azt a férfit, aki provokált és szidott egy rendőrt.

Mátételki András

A korábban súlyos testi sértésért, majd sikkasztásért elítélt 41 éves H. József a veszprémi használtcikk-piacon árusított 2016. április 10-én, amikor észrevette azt a rendőrt, aki korábban a fiával szemben intézkedett.

A vádlott rákiabált a civilben lévő, családjával nézelődő főtörzsőrmesterre, hogy beszélni akar vele. Miután a társalgásból nem lett semmi, H. József ezt ordibálta sokak előtt: „..ha még egyszer megrugdosod a fiamat, eltöröm a kezed, lábad!” A vádlott ezek után kezeit ökölbe szorítva, karjait széttárva neki akart menni a rendőrnek, aki kinyújtott bal kezével távol tartotta magát az agresszív apá­tól, aki ekképpen provokált: „Gyere bokszoljunk, üssél meg, ha mersz!”

A sértett többször felszólí­totta az apát, hogy hagyjon fel a viselkedésével, mert, ha nem, szolgálatba helyezi magát. A vádlott ezt követően további durva szidalmakkal bombázta a civil ruhás főtörzs­őrmestert. A rendőr igazoltatni akarta a férfit, aki ennek nem tett eleget, sőt újból neki akart menni. Eközben a vádlotthoz tartozók körbevették őket, s kiabálásukkal akadályozták az intézkedést. Volt olyan pillanat, amikor a vádlott mellkasával és fejével körülbelül öt centiméterre megközelítette a rendőr arcát. Rövidesen megérkezett az erősítés.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletét helybenhagyta a törvényszék. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt H. Józsefet négy év próbaidőre felfüggesztett két év börtönre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!