rendezvénysorozat

2019.11.01. 14:06

Társasházak napja: Előzzük meg a tüzeket!

Idén is megrendezi a katasztrófavédelem a „Társasházak napja” című rendezvénysorozatot.

Kovács Erika

Az ország 65 katasztrófavédelmi kirendeltségén, köztük a veszprémi, ajkai és pápai kirendeltségeken is várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit, üzemeltetőit a biztonsággal kapcsolatos információkkal, közölte a katasztrófavédelem.

A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletes tájékoztatást kapjanak a lakóépületek biztonságát érintő tűzmegelőzési szabályokról. A szakemberek beszélnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő, 2020 januárjában hatályba lépő változásairól is.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat, amivel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületeknél például írásba kell foglalni a tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amiket szabadon is kell hagyni, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

A társasházak napján a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és más érdeklődők kérdezhetnek, illetve beszélhetnek a katasztrófavédelem szakembereivel például a tűzvédelmi házirend készítéséről, a biztonsági rácsról, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, a homlokzati szigetelésről, a nyílt láng használatáról. Találkozhatnak az érdeklődők a szakemberekkel a városok katasztrófavédelmi kirendeltségein, így Veszprémben, Ajkán és Pápán november 6-8 között, 8-16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!