bíróság előtt a fiatal

2019.12.31. 14:47

Az elmúlt két évben tízszer követett el szabálysértést a halálos gecsei baleset vádlottja

Megbántam, ami történt, nem emlékszem semmire, a legjobb barátom volt, ezt mondta a 20 éves V. K. a Veszprémi Járásbíróságon, ahol Dülk Tímea bíró a gyorsított szabálysértési eljáráson a fiatalt pénzbüntetésre ítélte, december 31-én. A férfi eltiltás alatt vezetett, emiatt került bíróság elé szilveszterkor. Nagymamája összeomlott.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az eljáráson, ahová a gyanúsítottat bilincsben hozták, elhangzott, V. K. azzal gyanúsítható, hogy december 29-én, Vaszar és Gecse között úgy közlekedett, hogy a Pápai Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől 2020 április 12-ig. Az illető nem tett vallomást az eljáráson, de a szabálysértést elismerte.

Kiderült továbbá, a 20 éves fiatal nyolc általánost végzett, operátorként dolgozik, az elmúlt két évben tízszer követett el szabálysértést, hatszor engedély nélkül, illetve eltiltás alatt vezetett. Ezért már 150 ezer forintra is megbüntették, a jogosítványt nem tudta megszerezni, mert a KRESZ vizsgán megbukott. Négyszer csendháborításért vonták felelősségre.

V. K. a tárgyaláson közölte, nagyon megbánta, ami történt, a legjobb barátja halt meg, soha többé nem ül autóba. Pár métert akartak menni, az autó sajátja volt, de mindig az egyik barátja vezette. A szabálysértési hatóság elzárást, Keszthelyi Kálmán kirendelt védő pénzbírságot indítványozott. A bíró több mint 200 ezer forint pénzbírságot szabott ki. Az ügyvéd a tárgyalás után kérdésünkre elmondta, a bíróság ezzel megszűntette a férfi szabálysértési őrizetét, és az illetőt elszállítják a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatják, és bűnügyi őrizetbe is kerülhet.

Fotó: Kovács Erika/Napló

-Nagyon sajnáljuk, ami történt, részvétünk a családnak, fogalmaztak a szülők, és a nagymama a bírósági folyosón, akik megrendültek az eset miatt. Az idős asszony összeomlott, azt is mondta, „nem tudunk az eseten túllépni, nem tudjuk, mi lesz, borzalmas tragédia ez!” Megtudtuk, a meghalt fiú az édesapjával élt.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A balesetről megírtuk, meghalt az anyósülésen utazó, 23 éves pápai férfi, amikor egy Ford Escort letért az útról, és az út bal oldalán vízelvezető árokba csapódott, majd villanyoszlopnak ütközött Vaszar és Gecse között. A járművet egy 20 éves pápai férfi vezette, aki könnyebben megsérült. Az elsődleges adatok szerint nem használta az utas a biztonsági övet, és felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittasan vezetett, és kiderült, eltiltották a vezetéstől. Úgy tudjuk, sokáig küzdöttek a mentősök a 23 éves férfi életéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!