ittasan és engedély nélkül vezetett

2019.12.30. 13:14

Őrizetben a gecsei halálos baleset húsz éves okozója

Egy 20 éves fiú ellen folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság.

Kovács Erika

Forrás: police.hu

Frissítés 16:20

Kettő és nyolc év közötti szabadságvesztésre számíthat a fiatalember, aki halálos közúti balesetet okozott vasárnap este Gecsénél, és a gyanú szerint ittasan ült volán mögé, közölte megkeresésünkre Keszthelyi Kálmán. A veszprémi ügyvéd hozzátette, a férfi emellett eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a tragikus baleset történt, amit külön szabálysértési eljárás keretében vizsgál a rendőrség. Ebben az ügyben nemsokára bíróság elé állítják, amelyben külön büntetésre számíthat.

_______________________________

Ahogy arról beszámoltunk, halálos közúti közlekedési baleset történt Gecse közelében 2019. december 29-én 17 óra 29 perckor. A helyszíni szemle adatai alapján egy Ford Escort típusú személygépkocsi 20 éves pápai vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett a 8305-ös számú úton Vaszar felé. Az autó egy egyenes útszakaszon megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, érintőlegesen egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott. A gépkocsi 23 éves utasa – aki az elsődleges adatok szerint nem használta a biztonsági övet – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a járművet vezető férfi megsérült.

Az adatgyűjtés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittas volt a baleset bekövetkezésekor, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy korábban engedély nélküli vezetés miatt a Pápai Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől 2020. április 12-ig.

Fotó: police.hu

A rendőrök a 20 éves fiatalt őrizetbe vették. A baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, továbbá a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult a sofőr ellen.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szabályokat betartva a közlekedési balesetek nagy része elkerülhető lett volna. – írja a police.hu.

A halálos balesetről részletesen is beszámoltunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!