szabálysértés, ha elmulasztjuk

2020.01.16. 18:24

Távolítsuk el a jeget, havat az autóról!

Gondosan le kell takarítani az autó ablakairól a párát, havat, jeget a tökéletes kilátás érdekében, mert ellenkező estben szabálysértést követ el a járművezető, derült ki Aradi Virág, megyei rendőrségi sajtóreferens tájékoztatójából.

Kovács Erika

A rendőrségi sajtós hozzátette, sajnos előfordul, hogy többen is csak maguk előtt, tenyérnyi területen takarítják le autóikról a jeget, havat, pedig aki nem lát ki jól az autójából, közlekedéskor veszélyezteti önmagát és másokat is.

Így indulás előtt teljesen tisztítsuk meg a szélvédőt, illetve a többi ablakot, és távolítsuk el a ráfagyott, ráhullott csapadékot. Takarítsuk le a havat a jelző-, és világító berendezésekről, illetve a motorháztetőről, az autó tetejéről és a csomagtartóról is, mert a járműről menet közben lezúduló hó és jég veszélyeztetheti a közlekedést.

Aradi Virág kiemelte, ne induljunk útnak a belső pára megszüntetése nélkül sem. Ezért irányítsuk az ablakokra a légkondicionálót, és kapcsoljuk gyors fokozatra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!