Se jogosítvány, se józanság

2020.02.07. 16:00

Ittasan, lejárt vezetői engedéllyel ült volán mögé az ösküi férfi

Ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves ösküi férfi ellen, a Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Fotó: police.hu

Az eljárás adatai szerint a járőrök 2020. január 29-én 11 óra körül Öskü belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 50 éves helyi lakost. Az ellenőrzés során a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök további mintavétel céljából előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra.

Az intézkedéskor a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi vezetői engedélyének érvényessége lejárt, ezért szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben. A sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Várpalotai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Az információt a police.hu szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!