Megfenyegette, hogy végez vele

2020.02.28. 07:00

Letöltendő büntetést szabtak ki az ajkai nőverőre

Egy zűrös előéletű férfi kegyetlenül bánt barátnőjével, amiért 90 nap elzárással büntették. Azóta újra együtt vannak, a nő gyereket vár tőle.

Mátételki András

Fotó: archív

A 32 éves V. József 2017 nyarán jött össze kedvesével, akivel Veszprémben lakott. Hónapokkal később összevesztek, mire a férfi elvitte a nő 157 ezer forintot érő notebookját. Volt, amikor ő volt a szenvedő fél: a vádlottat 2017. november elsején, amikor még Nagydémen lakott, felkereste egy erősen ittas férfi fejszével a kezében.

V. József az utcán várakozó hívatlan vendég felé egy fémvödröt, majd egy terméskövet dobott, és így fenyegette meg látogatóját: „Most eltöröm a kezed.” Az egyenruhások még időben közbeléptek.

A vádlott barátnőjével tavalyelőtt nyáron Ajkán lakott bútorozatlan lakásban, ahol a nő a földön aludt. Július 30-án reggel megkérte párját, vigye haza Szentgálra, hogy kipihenhesse magát. A férfi ideges lett, majd beültette a nőt a bérelt kocsijába, s elindultak Sárkeresztúrra a vádlott barátjához. Mivel a nő a herendi benzinkútnál nem kért enni, a férfi megfenyegette, hogy agyonveri, megkeseríti az életét. Szavait beváltotta.

Egy másik benzinkútnál az élettárs megmakacsolta magát: nem akart tovább utazni a barátjával, aki ekkor a hajánál fogva berángatta a kocsiba, majd ököllel legalább négyszer arcon ütötte. A nő egyik foga kitörött, a másik megsérült. V. József gyorsan elvette kedvesétől a mobiltelefonját, hogy ne tudjon segítséget hívni. Miután visszatértek ajkai otthonukba, a férfi elment Devecserbe ismerőse esküvőjére úgy, hogy a nőre zárta az ajtót, akit csak két nap után engedett szabadon.

Az Ajkai Járásbíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és személyi szabadság megsértésének folytatólagosan elkövetett bűntette, valamint zaklatás és lopás vétsége miatt vonta felelősségre a férfit, akit 90 nap elzárással büntetett. Ugyanakkor kimondták, hogy a korábban felfüggesztett két büntetését utólag le kell ülnie. A bíróság rögzítette, hogy a sértett idővel megbocsátott a férfinak, tavaly február óta ismét együtt élnek. A nő gyereket vár a vádlottól. A törvényszéken jogerőre emelkedett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!