cigit, alkoholt és pénzt követelt tőle

2020.03.19. 16:00

Biciklistől lökött az árokba egy 16 éves fiút az ajkai férfi

Az Ajkai Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen, aki miután nem kapott pénzt egy általa feltartóztatott fiútól, őt bosszúból a kerékpárjával együtt fellökte.

A vádirat szerint az elkövető 2019 novemberében, a kora reggeli órákban Ajka-Padragkúton tartóztatta fel a kerékpárjával arra közlekedő 16 éves fiút, aki miután az elkövető elé állt, lefékezett és megállt.

A vádlott ekkor dohányt, alkoholt, illetve pénzt kért a sértettől, aki közölte, hogy nem tud adni, mivel nincs nála semmi.

A férfi ezen feldühödött, majd megtorlásként a fiút kerékpárjával együtt fellökte, aki ezért az út melletti árokba esett. A vádlott a történtek után elfutott a helyszínről. A sértett az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!