a tornaterembe menekültek előle

2020.03.11. 17:51

Késsel fenyegetett ajkai középiskolásokat egy ittas férfi

Garázdaság és zaklatás miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 57 éves férfi ellen, aki 2020. január végén ittasan, késsel fenyegetőzött az egyik ajkai középiskolánál.

Képünk illusztráció.

Az elkövető az iskola melletti, dohányzásra kijelölt rész mellett haladt, amikor a vádirat szerint hangosan szidni kezdte az ott tartózkodó fiatalokat, köztük a még kiskorú sértettet.

A fiú ekkor felszólította az elkövetőt, hogy távozzon, mire a férfi ezen felháborodott és pulóverénél fogva megrángatta a sértettet. A fiatal azonban eltolta magától a vádlottat, aki ittassága miatt elesett. Miután felkelt a földről, kezét ökölbe szorítva megindult a sértett felé, hogy fejen üsse, de a fiú elhajolt az ütés elől, majd annak érdekében, hogy az ismételt ütést is kivédje, meglökte a támadóját. A férfi ekkor hátratántorodott, a sértett pedig a társaival együtt távozott.

Az ittas vádlott azonban nem nyugodott bele a történtekbe, a táskájából egy kést vett elő, és azzal fenyegetőzve a társaság után indult. A fiatalok a vádlott elől az iskola tornatermébe menekültek, miközben a férfi azt kiabálva, hogy „megöl mindenkit”, illetve „tud dobni is”, többször megindult, visszafordult, majd ismét elindult a sértett felé.

Az elkövetőt végül a helyszínre érkező rendőrök igazoltatták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!