vádemelés az ügyben

2020.03.30. 12:17

Nem rendelkezett szakképzettséggel – Tüzet okozott tetőszigetelés közben

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szakszerűtlen munkavégzésével tüzet okozott egy családi ház palából készült tetőszerkezetének szigetelése során. A tüzet a kiérkező tűzoltók tudták megfékezni.

Ügyészség

Az 56 éves férfi a tűzveszélyes tevékenység végzéséhez szükséges szakképesítéssel nem, de gyakorlati tapasztalattal rendelkezett, mivel több éve végzett utólagos tetőszigetelési munkákat, s a zirci családi ház tulajdonosa ezért bízta meg a munka elvégzésével, szerepel az Ügyészség tájékoztatásában.

A férfi 2019 augusztusában bitumenlemezzel borította a tetőt, melynek során propán-bután gázégőt használt, azonban az előírásokat megszegve, a tűveszélyes tevékenységhez nem biztosított figyelő személyt és tűzoltási eszközöket. A munka során a tetőléc lángra kapott, a keletkezett tüzet pedig csak a tűzoltók tudták eloltani.

Az ingatlan oltása során a tulajdonos könnyebb égési sérüléseket szenvedett.A foglalkozási szabályok mindazokra nézve kötelezőek, akik az adott foglalkozás körébe tartozó tevékenységet végeznek, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e kifejezett szakképesítéssel vagy sem.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!