fennáll a bűnismétlés veszélye

2020.04.21. 07:00

Az M7-es melletti árokban erőszakolta meg nőismerősét, meghosszabbítják a letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. március 7-én az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a sértettet erőszakkal arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményt végezzen.

Képünk illusztráció.

A nyomozás adatai szerint egy Veszprém megyei üzemanyagtöltő állomáson a gyanúsított személygépkocsijából a két ismerőse kiszállt, és a férfi a sértettel a gépkocsiban maradt. A terhelt a gépkocsi ajtaját lezárta és a nő akarata ellenére az üzemanyagtöltő állomás területéről elhajtott. A 71. számú főútról egy földútra kanyarodott, ahol a járművet leállította, a sértett lábaira ült, kezeit lefogta és megkísérelte a nőt megcsókolni. A sértett tiltakozott és kérte, hogy vigye vissza a benzinkútra. A gyanúsított az M7-es autópályára hajtott, azonban a gépkocsi üzemanyag hiányában leállt. A gyanúsított a nővel a leállósávon gyalogolt, amikor ismét szexuálisan közeledett a sértetthez, aki továbbra is ellenállt. A nőnek sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia, azonban a gyanúsított utolérte és visszarántotta az árokba, ahol erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét visszaesőként, több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy szabadlábra kerülése esetén a cselekményt folytatná, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatásának a meghosszabbítását. A bíróság döntése nem végleges – áll a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában