vádemelés

2020.04.02. 15:31

Késsel támadt mozgáskorlátozott lakótársára egy veszprémi férfi

Vádat emelt súlyosabban minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt a Veszprém Megyei Főügyészség a 61 éves férfival szemben, aki nyakon akarta szúrni lakótársát a szeretetszolgálat szálláshelyén, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint a két férfi már óta, külön szobában élt a házban, de a tévét egy helyiségben nézték. A 61 éves férfi járóbottal ment, és tévézés közben belekötött a társába, aki szintén beteg, mozgáskorlátozott volt.

Ittasan megragadta a torkát, és azzal fenyegette, hogy megöli. Lakótársát a többiek, és a szállón dolgozó szociális munkás védte meg. Aztán a 61 éves férfi a szobájában magához vett egy 11 centiméter pengéjű kést, majd a tv szobában a lakótársára támadt, akinek a nyaka felé szúrt. A szúrást az ott lévők megakadályozták, és a kés elakadt a megtámadott ember pulóverében.

A férfi erre újra szúrt, és ismét megöléssel fenyegette a másikat, akit ismét a többiek, és a szociális munkás védte meg. Az ügyészség vádiratában kifejtette, a 61 éves férfi beszámíthatósága enyhén korlátozott volt, és vele szemben fegyházbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!