erőszak

2020.04.23. 11:36

Verte édesanyját és élettársát egy várpalotai férfi

Indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves, várpalotai férfi letartóztatását, aki 2018 óta rendszeresen verte édesanyját és élettársát, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A férfi közös lakásban élt 63 éves édesanyjával és 41 éves élettársával, és a gyanú szerint ittasan édesanyját hetente, élettársát naponta verte. A hajukat tépte, rángatta a két asszonyt, és bútoroknak lökte, illetve ütötte őket azzal, ami a kezébe került. Az ittas férfi február végén édesanyját egy szekrénynek lökte, majd néhány nappal később minden ok nélkül ismét rátámadt, és olyan erővel lökte a konyhaasztal sarkának, hogy az asszony súlyosan megsérült.

Az édesanya félt a fiától, ezért nem mert feljelentést tenni ellene. Majd néhány nap múlva ismét megverte édesanyját, akinek megsérült a homloka. Ezt már megtudta a rendőrség, ahol büntetőeljárás indult ellene. Kiderült az is, hogy a férfi az élettársát egy baseball ütővel verte meg március közepén, miután az asszony napokig alig tudott lábra állni. Amikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy a két nő vallomást tett ellene, rájuk támadt, édesanyjának azt mondta, örüljön, hogy nem rugdalja meg.

A járási ügyészség a tanúk megfélemlítése, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés megakadályozása miatt indítványozta a férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróságnak. Az illetőt hasonló bűncselekmény miatt korábban már börtönbüntetésre ítélték. A bíróság a letartóztatást egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!