könnyű testi sértés

2020.05.20. 11:00

Garázdaság Pápán: megverték és kirabolták, mert nem adott pénzt

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 16 és egy 17 éves fiú ellen, akik a pápai vasútállomásnál tavaly megvertek egy 27 esztendős férfit, a telefonját pedig ellopták, mert nem adott nekik pénzt – közölte lapunkkal Kulmanné Cs. Varga Edit főügyészségi helyettes szóvivő.

Kovács Erika

A férfi kitért a fiúk elől, azonban a fiatalok utolérték, majd a 16 éves lökdösni kezdte, társa pedig megrúgta a 27 éves illetőt, aki a földre esett. Ezután a két fiatal még sokáig verte, rúgta a férfit, akinek kiesett a zsebéből a telefonja, melyet a fiatalok eltettek, majd elmentek a helyszínről.

A két fiú vonatra szállt, amelyre a megvert férfi is felszállt, ahol meglátta a támadóit, és kérte tőlük a telefonját. A fiatalok tagadták, hogy a készülék náluk lenne, melyet még korábban az egyikük összetört és eldobott.

Az ügyészség a két fiatalt garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Egyiküket, aki a telefont ellopta, emellett kifosztás bűntettével is vádolják, a társát pedig bűnpártolás vétségével. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a bíróságnak. Indítványozta azt is, hogy a vádlottak a felfüggesztés alatt pártfogó felügyelet alatt álljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!