az ügyészség előtt az ügy

2020.05.28. 16:00

Kamerát rejtett el volt barátnője lakásában a férfi

A Veszprémi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntettével vádol egy férfit, aki féltékenységből volt barátnője szobájában rejtett el egy kamerát, amelyen keresztül napokig figyelte a magánéletét.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A 31 éves férfi és a sértett kapcsolata 2019 őszén kezdődött, majd a sértett pár hónap után, 2020 februárjában úgy döntött, hogy annak véget vet, de a baráti viszony továbbra is fennmaradt közöttük.

A történtek ellenére a férfit érdekelte, hogy a volt barátnője kivel találkozik, és mi történik az otthonában, ezért március elején a sértett távollétében – azzal az ürüggyel, hogy az ottmaradt dolgaiért jött – bement a nő lakásába, ahová annak egy hozzátartozója engedte be, majd a sértett szobájában elrejtett egy telefonról vezérelhető kamerát. A vádlott a kamera segítségével közel három napon keresztül figyelte és rögzítette a szobában történteket.

A magántitok jogosulatlan megismerése céljából mások lakásának technikai eszközzel, titokban történő megfigyelése bűncselekménynek minősül és három évig, amennyiben pedig a bűncselekmény súlyosabban minősülő esete valósul meg, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jelen esetben az ügyészség az enyhítő körülmények figyelembevételével, a férfival szemben büntetővégzésben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé, egyidejűleg indítványozta a felvétel készítéséhez használt technikai eszközök elkobzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!