persze műszaki sem volt az autón

2020.06.30. 16:00

Ittasan, jogsi nélkül vezette kocsiját a vízelvezető árokba egy tapolcai férfi

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves helyi lakossal szemben folytatott. A sofőr jogosítvány nélkül, ittasan okozott balesetet a forgalomból kivont autójával.

Forrás: rendőrség

Egy 46 éves tapolcai lakos 2020. április 24-én este Tapolca-Diszelben közlekedett autójával, mikor elvesztette uralmát a jármű felett – írja a police.hu. Letért a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba, majd egy a közelben álló ingatlan kapubejárójának csapódott. A kiérkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. Az intézkedés során megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a gépkocsiját korábban kitiltották a forgalomból érvényes műszaki engedély és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A rendőrök a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás, míg az engedély nélküli vezetés és a forgalomból kivont járművel való közlekedés miatt külön szabálysértési eljárás indult.

Fotó: rendőrség

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!