Közös szakmai nap veszprémben

2020.06.16. 16:00

Motoros rendőrök és polgárőrök a biztonságos közlekedésért

Közös szakmai napot tartottak motoros rendőrök és polgárőrök, amit Hajdu Péter, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) motoros tagozatának elnökségi tagja, és Ispán Ákos rendőr törzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya képviseletében szervezett meg nemrég Veszprém-Gyulafirátótón, illetve a Bakonyban

Kovács Erika

Forrás: Rendőrség

Még 2017-ben alakult meg az OPSZ-en belül a motoros tagozat, amelynek Veszprém megyében is vannak tagjai. Ők a közlekedés biztonságáért közös motoros járőrszolgálatot végeznek a rendőrséggel, és önálló motoros szolgálatot is teljesítenek. A polgárőrök évente vizsgáznak vezetéstechnikai-, és elméleti feladatokból.

-A motoros szezonban már két éve, hetente végzünk közös járőrözést a rendőrséggel, mondta Hajdu Péter. A szakmai napon pedig pályamotorozáson is részt vettek rendőrök és polgárőrök a gyulafirátóti tanpályán, majd együtt gurultak a Bakonyban, és közös szolgálatot is elláttak. Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról beszélt, hogy nagyon fontos a motoros járőrszolgálat a 82-es számú főúton, különösen az idegenforgalmi szezonban. A Győr felől közlekedők zöme ugyanis ezen az úton megy a Balatonhoz, és Cseszneknél, a szerpentines szakasz évről-évre mind több motorost vonz.

A manővereket érdemes felfrissíteni, emiatt többször együtt motoroznak rendőrök és polgárőrök a gyulafirátóti tanpályán Fotó: Rendőrség

Az elmúlt években nőtt a forgalom, és ezzel együtt sajnos több lett a motoros baleset is. Az alezredes rámutatott, idén is fokozottan ellenőrzik a 82-es számú főutat a balesetek megelőzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!