83-as számú főút

2020.07.15. 11:53

Egy embercsempészt és hat illegális migránst fogtak a pápai rendőrök

Egy román állampolgár illegális migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani. A pápai rendőrök elfogták őket.

police.hu

Forrás: police.hu

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 15-én 9 óra 25 perckor a 83-as számú főúton, Tapolcafő közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú Volkswagen Passat típusú személygépkocsit.

Fotó: police.hu

Az autóban – amely Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül hat, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Minden utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Fotó: police.hu

Az autót vezető román állampolgárt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!