bíróság

2020.07.16. 17:30

Vádat emeltek a veszprémi kábítószer-kereskedők ellen

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a 22 éves férfival, és 24 éves társával szemben, akik Veszprém egyik belvárosi társasházában árulták a drogot, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint a 22 éves férfi már 2018-ban fogyasztott és adott el kábítószert. Ezt folytatta tavaly tavasztól a bérelt veszprémi lakásban, és mások mellett akkori lakótársának is adott a szerekből. Miután az albérlőtársa látta, hogy a férfi széles vevőkörrel rendelkezik, elköltözött, helyére az említett, 24 éves férfi ment. A két férfi ezek után közösen szerezte be és árulta a kábítószert. A speed porhoz és a marihuánához Hollandiából jutottak hozzá, illetve belföldön vették meg, amit aztán főleg Veszprémben, az albérletükben adtak el. Volt olyan vevőjük, akinek hajvágásért cserébe adtak kábítószert, de adódott, hogy a 22 éves férfi egyik zirci ismerőse ingyen kapta meg a drogot.

Az ügynek a zirci a férfi és egy másik is a vádlottja, mivel a kábítószert maguk is továbbadták, így csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége miatt kell felelniük. A rendőrök tavaly október végén jelentek meg a veszprémi lakásban, és jelentős mennyiségű, értékesítésre szánt kábítószert foglaltak le. Az ügyészség a vádiratában a két kábítószerrel kereskedő férfival szemben fegyházbüntetést, a közügyektől történő eltiltást, vagyonelkobzást, a 24 éves férfival szemben pénzbüntetést is indítványozott. Ha az előkészítő ülésen beismerik tettüket, a 22 éves elkövetővel szemben kilenc év, társával szemben nyolc év fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség. A csekély mennyiségű kábítószer átadásával vádolt két másik elkövetővel szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és pártfogó felügyeletet indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!