bíróság előtt az ügy

2020.08.07. 16:00

A pénztárgép helyett a saját zsebébe tette a bevétel egy részét a balatonfüredi eladó

Sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy pénztáros ellen, aki hosszabb időn keresztül a vásárlók által kifizetett vételár egy részét a pénztárgép helyett a saját zsebébe tette el.

Forrás: pixabay.com

A 40 éves nő 2018. augusztusától egy balatonfüredi csemegeboltban dolgozott eladóként illetve pénztárosként. Mivel rossz anyagi körülmények közé került, elhatározta, hogy a pénztárgépből fog alkalmanként bizonyos összeget eltulajdonítani és ily módon pénzhez jutni.

A pénzhez jutást oly módon oldotta meg, hogy amikor egyedül teljesített szolgálatot a pénztárban, a vásárlók fizetése után a pénztárgépen nem a fizetés gombot, hanem a megszakítás gombot nyomta meg, így a kifizetett összegek nem kerültek az értékesítés bevételébe, helyette ezeket az összegeket eltulajdonította.

A nő 2018. augusztusától 2019. márciusáig összesen 449 esetben végzett a pénztárgépen megszakítást, ezzel a módszerrel közel 550.000 Ft–ot tulajdonított el munkaadójától.

A korábban sikkasztás miatt már elítélt elkövetővel szemben az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Veszprémi Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!