vezessenek óvatosan!

2020.08.24. 16:00

Ötvenhat baleset, huszonnégy sérült – az elmúlt hét közlekedésrendészeti mérlege

A rendőrök az elmúlt héten 24 személyi sérüléses és 32 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, és 39 ittas sofőrt állítottak elő.

police.hu

Forrás: Rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 17-én 0 órától augusztus 23-án 24 óráig összesen 56 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 24 végződött személyi sérüléssel, derül ki a rendőrség összefoglalójából.

Fotó: Rendőrség

A balesetek során 11 esetben súlyos sérülések, míg 13 esetben könnyű sérülések keletkeztek. A személyi sérüléses balesetek részesei vagy okozói 12 esetben egy nyomon közlekedő járművek vezetői voltak. A fenti időszakban 32 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A Veszprém megyei rendőrök összesen 39 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a héten, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

A közúti közlekedési balesetek kockázatát jelentősen megnöveli a figyelemelterelő eszközök használata vezetés közben, mint például a kézben tartott mobiltelefon, az evés, az ivás, a dohányzás vagy a hangos zenehallgatás. Ezek a tevékenységek hátrányosan befolyásolhatják a vezetési teljesítményt, elvonják a figyelmet, kevesebb idő marad a váratlan helyzeteket felismerni és kivédeni. Az okostelefonok elterjedésével a legtöbb emberhez szinte hozzánőtt a telefonja, és attól még vezetés közben sem hajlandó megválni még akkor sem, ha ezzel kockáztatja saját maga és mások testi épségét. Kimondottan veszélyes tevékenység, ha a sofőr leveszi tekintetét az útról, hiszen métereken keresztül szinte vakon vezet, és ez idő alatt bármi váratlan történhet. Hosszabb útra indulva érdemes betervezni a pihenőket, ahol biztonságosan lehet enni, inni, mobiltelefont használni vagy dohányozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!