rendkívüli haláleset

2020.08.01. 08:07

Újabb tragédia a Balatonon: pénteken egy kenesei férfi fulladt vízbe (frissítve)

Úszni indult délután a férfi, este hét óra után találták meg a holttestét.

likeBalaton, Kovács Erika

A likeBalaton információi szerint a férfi pénteken délután indult úszni a kenesei strandon. A fürdőzők csak azt látták, hogy hirtelen elsüllyedt. A balatoni vízirendészeti kapitányság vízi rendőrei azonnal a helyszínre siettek és elkezdték a kutatást.

A férfi holttestét este hét óra után találták meg, mint kiderült, egy 55 éves helybeli lakos volt az áldozat.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a fulladás tényét, de mivel rendkívüli haláleset történt és azt közigazgatási eljárásban vizsgálják, az ügyről semmilyen részletet nem árulhatott el.

Munkatársunk friss információi szerint holtan találtak meg egy 55 éves balatonkenesei férfit pénteken este a Balatonban, közölte Orbán Zoltán őrnagy. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a férfi úszni ment a kenesei strandon este negyed hét körül, amikor elmerült. A szóvivő tudomása szerint ezt először egy horgász látta meg, majd a segélyhívón értesítették a mentőket. Az illetőt azonnal keresni kezdték a vízi rendőrök és a vízimentők, és negyed nyolckor megtalálták, de már holtan. A haláleset okát közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják.

Bagyó Sándortól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnökétől megtudtuk, a férfit szonárral találták meg, és búváraik emelték ki a vízből.

Idén már több tragédia is történt a Balatonnál, nemrég egy 19 éves fiú kitörte a nyakát, amikor a sekély vízbe ugrott, rá néhány napra egy török, úszni nem tudó férfi halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!