bíróság

2020.08.03. 16:00

Vészfékeznie kellett a sofőrnek, hajánál és ruhájánál fogva rángatta meg a másik vezetőt

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus miatt bántalmazta a másik jármű vezetőjét.

A vádirat szerint az elkövető 2019 júniusában Devecser külterületén egy kisteherautóval közlekedett, amikor a vele szemben érkező személyautó vezetője hirtelen egy cég telephelyéhez bekanyarodott előtte. A vádlottnak, hogy az ütközést elkerülje, el kellett rántania a kormányt és vészfékeznie is kellett.

A történtek miatt ingerült férfi ekkor megállt a személyautó mögött, amelyet egy nő vezetett, s kérdőre vonta, hogy mit csinált. A nő bocsánatot kért tőle a veszélyes manőver miatt, azonban a vádlott szidalmazni kezdte, majd a hajánál, ruhájánál fogva megrángatta, a gépkocsijához lökte és a nyakát is megszorította.

Tettlegességének egy férfi vetett véget, aki egy, a telephely előtt parkoló teherautóból látta, hogy mit művel. A bántalmazás következtében a nőnek nem keletkeztek sérülései, azonban az erőszakos sofőrnek a megbotránkoztató viselkedése miatt így is felelnie kell.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és a büntetlen előéletű elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben döntést hozó Ajkai Járásbíróságnak.

Ajkai Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!