letartóztatás

2020.09.14. 19:51

Bosszúból gyújthatták fel a várpalotai családi házat

Indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség egy 47 éves férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint felgyújtott egy családi házat Várpalotán, szeptember 11-én este, közölte Kulmanné dr. Cs. Varga Edit főügyészségi helyettes szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: illusztráció

Az előzményekről kiderült, vitázott a vagyonon a férfi és válófélben lévő felesége, és a férfi többször megfenyegette házastársát, hogy tönkreteszi az életét és olyat tesz, hogy megbánja a válást az asszony. A férfi aztán a lakatlan otthonukhoz ment szeptember 11-én, amelynek meggyújtotta a tetejét, és a kapun átugorva elment. A tűzben a tető leégett, és a házban mintegy 10 millió forint kár keletkezett.

A gyújtogatás után nemsokára őrizetbe vették az illetőt a Várpalotai Rendőrkapitányságon, és kihallgatták gyanúsítottként jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a bűnismétlés veszélyét tekintve az ügyészség indítványával, de elegendőnek látta azt, ha az illetőnél nyomkövetővel négy hónapos bűnügyi felügyeletet rendelnek el. Az ügyészség a súlyosabb kényszerintézkedésért fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!