zugírászat

2020.10.25. 15:00

Eltiltása után is ügyvédként dolgozott – Most vádat emelnek ellene

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség zugírászat bűntette miatt egy budapesti, volt ügyvédnő ellen, aki az ügyvédi kamarából történt kizárása után is praktizált a bíróságok előtt, tudtuk meg a Veszprém Megyei Főügyészségtől.

Kovács Erika

A 67 éves nő 1991 júliusától dolgozott ügyvédként, de az illetékes ügyvédi kamara 2013-ban fegyelmi büntetés után kizárta a tagjai közül, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette. A kamara újabb fegyelmi vétség miatt elrendelte a kizárás végrehajtását 2017-ben, és akkor törölték a nő kamarai tagságát is.

A nő viszont ezután is dolgozott, ráadásul munkadíjért az ország különböző bíróságai előtt, főként Budapesten, Veszprémben, Monoron, Nagykőrösön, Miskolcon, Székesfehérváron, Cegléden. Ügyfelei nem tudtak a kamarai kizárásról.

Az ügyészség vele szemben tárgyalás mellőzésével azt indítványozta, hogy felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki Veszprémi Járásbíróság, tiltsa el az ügyvédi foglalkozástól, a jogosulatlan munkával szerzett vagyonát pedig kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!