bíróság előtt az ügy

2020.11.23. 11:00

A telefonját nézte, halálra gázolt egy férfit a pizzafutár Pápán

Egy telefonját figyelő gépkocsivezető halálos közúti balesetet okozott tavaly. Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

2019. február 2-án este B. József egy Citroent vezetett, amellyel pizzát szállított házhoz. A 34 éves, miskolci kötődésű vádlott a Somlai úton a megengedettnél jóval többel, 73-76 kilométeres sebességgel közlekedett, amikor az egyik sörözőből kijövő későbbi áldozat rálépett a zebrára. A vádlott nem az utat, hanem telefonján a navigációt nézte, így késve észlelte a férfit. Vészfékezett ugyan, de ennek ellenére 64-68 kilométeres sebességgel elütötte a gyalogost, aki a szélvédőre esett, majd a onnan 18 méterre a földre zuhant. A mentők többször próbálták az áldozatot újraéleszteni, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az utcán elhunyt.

A bíróság – szakértő véleményre alapozva – kimondta: ha a sofőr időben észreveszi a gyalogost, nem következett volna be a tragédia. A Pápai Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a büntetlen előéletű, nőtlen vádlottat jogerősen másfél év fogházra ítélte, aminek a végrehajtását három évre felfüggesztették. A férfit négy évre eltiltották a vezetéstől, valamint kötelezték a 319 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!