pusztított a tűz

2020.12.07. 16:00

Életet mentettek a badacsonytomaji rendőrök, otthon nélkül maradt egy idős, mozgáskorlátozott pár

Kimentettek a rendőrök egy 69 éves férfit az égő házból Badacsonytördemicen, amiben a kiérkező tűzoltók is segítettek, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtós.

Kovács Erika

Forrás: illusztráció

A helyi polgármester azt mondta, támogatják az otthon nélkül maradt lakókat. Arról érkezett bejelentés a rendőrségre december 5-én hajnalban, hogy ég egy badacsonytördemici családi ház.

A helyszínre érkező rendőröknek az ott lakó asszony elmondta, 69 éves férje az épületben rekedt, ahonnan egyedül nem tud kijutni. A rendőrök azonnal a házba rohantak, hogy segítsenek. Az idős embert végül az épület hátsó részében találták meg, és azonnal megkezdték a kimentését, amiben segítettek a badacsonytomaji tűzoltók is, akik közben megérkeztek. Úgy tudjuk, a férfit átvizsgálásra kórházba vitték a mentősök, de hamarosan kiengedték onnan.

Horváth Zoltán Badacsonytördemic polgármestere megkeresésünkre elmondta, mozgáskorlátozott emberek háza kapott lángra. Az épület felújításáig egy helyi albérletben laknak, és az önkormányzat, amiben csak tud, segít nekik.

Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, az oltáshoz a keszthelyi tűzoltókat is riasztották. A házból, amelyben kiégett két szoba, és megrongálódott a tető is, két gázpalackot is kivittek épségben az udvarra a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!