Készpénzt, ékszereket és órákat zsákmányoltak

2020.12.03. 07:00

Kifigyelték, majd kirabolták a veszprémi férfit

A többszörösen büntetett vádlott hárommillió forintos zsákmányra tett szert. A bíróság jogerősen három év fegyházra ítélte.

Mátételki András

A Balatonalmádiban élő G. Ervin (31) a múlt év nyarán szabadult több mint hároméves fegyházbüntetéséből. Megismerkedett a szintén büntetett előéletű B. Gabriellával (19), aki abban az időben kapott négymillió forintot mint volt állami gondozott. Az élettársak sokat utaztak, szórakoztak, gyorsan elfogyott a pénz.

Megkeresték a férfi unokatestvérét, aki felajánlotta, hogy a lányt összehozza egy veszprémi férfivel, aki fizetne a szexuális együttlétért.

November első napján ment el a fiatal vádlott az illetőhöz, akitől a „szolgáltatásáért” tízezer forintot kapott. Ekkor figyelte meg, hogy alkalmi partnere honnan veszi elő a pénztárcáját. Erről tájékoztatta G. Ervint, aki másnap a házigazda távollétében betört a lakásba. A lány figyelte a környéket. A másodrendű vádlott gyorsan felfedezte a hálószobai szekrénybe rejtett másfél millió forint készpénzt, valamint összeszedte a férfi ugyanennyit érő értékes óragyűjteményét és ékszereit.

Másfél hét után elfogták őket, ám a lopási kárból csupán 54 ezer forint térült meg. A per a Veszprémi Törvényszéken zárult, ahol nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt G. Ervint jogerősen három év fegyházra ítélték, míg társának két évet kell börtönben töltenie, és felfüggesztett egy év két hónap fogházbüntetését utólag kell leülnie. Kötelezték őket a kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!