garázdaságért felel

2020.12.03. 17:30

Perpatvar Zánkán: Munkatársára támadt egy csoki miatt

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki azért esett neki kollégájának, mert az a közösen használt hűtőjükből a vádlott által korábban vásárolt Tútó Rudiját megette.

Ügyészség

A 25 éves férfi június elején alkalmi munkavállalóként a zánkai ifjúsági tábor egyik apartmanházában lakott, ahol több munkavállalóval együtt szállásolták el. A lakók közös hűtőt használtak, abba helyezték el az általuk vásárolt élelmiszert.

Június 6-án éjjel az elkövető és több lakótársa közösen italoztak, miközben az egyikük a közös hűtőből kivett egy túrós édességet, amit a terhelt rendkívül sérelmezett, mivel azt ő korábban magának vette. Szó szót követett, majd az erősen ittas vádlott kiment az épület elé, hogy a torkos munkatársával megverekedjen. A másik férfi nem akart vele hadakozni, de a terhelt nem hagyta annyiban, több alkalommal megütötte a sértettet, majd rugdosta is, aki védekezésül visszaütött.

A verekedésnek a biztonsági szolgálat munkatársai, illetve a két férfi főnöke vetett végett, de a teljes megnyugváshoz végül a rendőrség megjelenésére volt szükség.

A garázdaság miatt korábban már többször is büntetett férfival szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak, amely ezzel egyetértve, a nem jogerős végzésében 10 hónap 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést rótt ki az elkövetőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!