senki sem sérült meg

2020.12.28. 16:00

Szenteste gyulladt ki a tördemici panzió

Karácsony két napja nyugalomban telt a Veszprém megyei tűzoltóságokon. Huszonötödike két tévesnek bizonyuló tűzjelzést hozott, huszonhatodikán is csak egyetlen tűzjelző jelzett be, az sem igényelt vonulást. Szenteste nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók Badacsonytördemicre, egy panzióhoz.

katasztrófavédelem.hu

Forrás: KMSZ és Badacsonytomaji HTP

Csütörtökön, az éjjeli órákban Badacsonytördemicen kapott lángra egy százötven négyzetméter alapterületű, panzióként üzemelő épület tetőszerkezete. A lángok átterjedtek a panzió melletti étterem száz négyzetméteres tetejére is. Badacsonytomajról, Ajkáról és Keszthelyről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók az esethez, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek együttes erővel, több oldalról végezték az oltást és négy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Fotó: KMSZ és Badacsonytomaji HTP

Az épületben életvitelszerűen egy ember élt, időben elhagyta az épületet, nem sérült meg. Lakrésze lakhatatlanná vált, ezért szomszédoknál szállásolták el. Az oltás idejére az elektromos szolgáltató teljes áramtalanítást végzett, a nagyfeszültségű hálózatról is lekapcsolta az égő panzió környéki oszlopokat, ami ezerötszáz fogyasztót érintett mintegy másfél órán keresztül. A szolgáltatást az oltási utómunkálatok közben helyreállították a villamosművek szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!