erőszak

2021.01.11. 16:00

Együtt ittak, majd megverték és kirabolták társukat a hajléktalan férfiak Várpalotán

Letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a két hajléktalan férfinak, akik 2021. január 8-án délelőtt egy ismerősüket bántalmazták Várpalotán, majd miután észrevették, hogy a sértettnél pénztárca van, azt a még a földön lévő férfitől elvették.

A megalapozott gyanú szerint a 32 és 39 éves elkövetők együtt ittak a sértettel, aki esetenként maga is megfordult az átmeneti szálláson. Italozásuk közben szóváltás támadt köztük, majd az idősebb gyanúsított mellkason lökte a férfit, aki ettől a földre esett. Az elkövető előbb ugyan felsegítette ismerősét, de miután az felállt, ismét csak lökdösni kezdte. Ekkor avatkozott be a bántalmazásba a másik gyanúsított, aki a sértettet hasba rúgta, a férfi pedig a rúgástól újfent a földre került.

A földön lévő férfi ezután négykézláb az út irányába kezdett mászni, hogy segítséget kérjen, amikor a gyanúsítottak meglátták a farzsebéből kilógó pénztárcáját, s kihasználva, hogy a sértett még mindig a történtek hatása alatt áll, azt gyorsan elvették tőle, majd távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, amely miatt kérte az elkövetők felelősségre vonását.

A nyomozó hatóság a fentiek alapján a két férfit kifosztás bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának, illetve megnehezítésének veszélye miatt, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében letartóztatásuk elrendelését indítványozta, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az nem végleges.

Veszprémi Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!