Két személygépkocsi ütközött

2021.01.24. 18:19

Halálos baleset történt a 8-as főúton Herend térségében

Az érintett útszakaszt lezárták. A forgalmat elterelik.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Frontálisan összeütközött egy Skoda és egy Ford típusú személyautó a 8-as számú főút kétsávos szakaszán, Városlőd és Herend között egy kanyarban. A vasárnap este bekövetkező balesetben a Skodát vezető férfi a helyszínen életét vesztette – erősítette meg értesülésünket Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott gépkocsi Fotó: Balogh Ákos/Napló

Nagy Judit elmondta azt is, hogy a Ford Focust vezető férfi Veszprém felől Ajka felé tartott, és eddig ismeretlen okból áttért a másik sávba, ahol összement a Skodával, amelynek 40 éves noszlopi sofőrje a helyszínen meghalt. Úgy tudjuk, egy 46 éves mohai férfi vezette a Ford Focust.

Szolgainé Soós Gabriella megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivő megkeresésünkre elmondta, hogy mindkét roncsból a veszprémi tűzoltók vágták ki a sofőröket. Információink szerint mindegyik autóban egy-egy embert ült. A Ford vezetőjét súlyos sérülésekkel a veszprémi kórházba szállította a mentőszolgálat.

A Ford gépkocsi vezetője, egy 46 éves férfi, súlyosan megsérült Fotó: Balogh Ákos/Napló

A forgalmat Szentgál-Mészmű, illetve Herend belterületének irányába terelik el.

A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!