visszaeső

2021.01.06. 11:00

Kétezer forintot rabolt, három évig ülhet érte a hajmáskéri fiatalember

Erőszakkal szerzett kétezer forintért három évre börtönbe kell vonulnia a vádlottnak.

Mátételki András

Illusztráció: Napló

Még 2019. december 21-én futott össze az egyik veszprémi pékségben B. János és ismerőse. A 21 éves vádlott közölte barátjával, hogy nagy adóssága van, ezért pénzre lenne szüksége. Az utcán megmutatta neki a Somogy megyei főkapitányságon kiállított csekket 150 ezer forintról. A vádlott felszólította a későbbi sértettet, hogy adjon neki pénzt cigarettára, amit ő megtagadott. „Nemleges választ nem fogadok el!” – hangzott a kijelentés, majd a már többször büntetett hajmáskéri fiatalember ököllel gyomrom vágta ismerősét, aki ettől megijedt, s átadott a rablónak két­ezer forintot.

A bántalmazott fiatal otthon elmondta édesanyjának a történteket, aki visszament fiá­val a pékséghez, s felelősségre vonta az agresszív fiatalt. Ezt követően értesítette a rendőrséget, a vádlottat a helyszín közelében elfogták.

A Veszprémi Járásbíróság B. Jánost – mint különös visszaesőt – rablás bűntette miatt három év börtönre ítélte. Kimondták, a vádlott, aki beismerte tettét, feltételes szabadságra nem bocsátható.

A törvényszéken jogerőssé vált a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!