a börtönből hívta áldozatait

2021.01.21. 07:00

Várpalotai nőt is becsapott a telefonos csaló

A vádlott ismert telefonos trükkel csapott be két nőt, akiknek összesen több tízezer forintos kárt okozott. Jogerősen börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

Forrás: pixabay

A törökszentmiklósi K. Christopher nem sokáig gyakorolhatta szakmáját, a kosárfonást, mert rablás miatt hét év fegyházra ítélték még 2016-ban. A szombathelyi börtönben ő is elővette a régi telefonos trükköt és sorra hívta leendő áldozatait.

Egy várpalotai asszony 2017 szeptemberében a megyeszékhelyen vásárolt, amikor megcsörrent a készüléke. A vonal túlsó végén a 25 éves vádlott jelentkezett, aki magát a Szerencsejáték Zrt. munkatársának adta ki. Elmondta, nagy szerencse érte „ügyfelét”, mert nyert 150 ezer forintot. Az utasítás szerint ezt az összeget csak úgy veheti fel, ha a legközelebbi bankautomatánál beüti a bediktált számokat. A nő a megadott számokat „beírta” az automatánál. Ezáltal a vádlott két összeggel, ötezer és háromezer forinttal rokona telefonját töltette fel, majd 15 ezer forinttal egy, az eljárás alatt azonosítatlanul maradt személy telefonálási lehetőségét gazdagította.

K. Christopher egy pécsi nőt is felhívott. A mese ugyanaz volt, csak a tét nőtt: kétszer 15 ezer forintot sikerült átutaltatnia két telefonra.

Csalás vétsége miatt a veszprémi bíróság a vádlottat – mint többszörös visszaesőt – halmazati büntetésül egy év öt hónap börtönre ítélte azzal a kikötéssel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és a kárt meg kell fizetnie. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!