Helyi kék hírek

2021.03.02. 10:33

Nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi, aki lelőtte saját kaukázusi juhászát

A Veszprém Megyei Főügyészség keresete alapján indított perben a Veszprémi Törvényszék 6 évre eltiltotta az ebtartástól azt a 65 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte meg kaukázusi juhászkutyáját.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A férfi ellen azt követően indított pert az ügyészség, hogy a Pápai Járásbíróság a 2020 szeptemberében jogerősen bűnösnek mondta ki állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, és 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, miután az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével kis távolságról kétszer az oldalán meglőtte a kutyáját, majd az állatot a pincébe zárta. Az eszméletén lévő, s így fájdalmai miatt mintegy három órán át szenvedő, sokkos állapotban lévő ebet a kiérkező állatorvos egyéb lehetőség híján elaltatta.

Az ügyészég hat éves időtartamra kérte a férfi ebtartástól történő eltiltását, mivel indokolatlan és brutális cselekedete miatt erre alkalmatlan.

A Veszprémi Törvényszék tárgyaláson kívül, az ítélettel azonos hatályú bírósági meghagyást bocsátott ki, és ebben rendelkezett az eltiltásról. A bírósági döntéssel szemben ellentmondás nem érkezett, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!