Autókozmetikai szolgáltatást ígért, több száz kilométert furikázott a nála hagyott autóval

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az autókozmetikai szolgáltatásra átvett gépkocsit jogosulatlanul magáncélra használta, melynek során ráadásul össze is törte.

A 32 éves elkövető 2020. szeptember 28-án vette át takarításra a személygépkocsit a tulajdonosától az egyik Balaton-parti település autókozmetikájában, és megállapodott a tulajdonossal, hogy az autót kitakarítva másnap adja vissza.

A férfi aznap este Budapestre szeretett volna utazni, s mivel nem talált más járművet, jogtalanul a takarításra átvett gépkocsit vette használatba, azzal utazott a fővárosba, majd vissza, mintegy 300 km-t megtéve az autóval. A jogtalan használat során a terhelt a személygépkocsi alvázán és lökhárítóján közel félmillió forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!