Kitltották a sümegi kocsmából, garázdálkodva tért vissza

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 43 éves férfival szemben, aki ittasan üvöltözve és erőszakkal szerette volna magát kiszolgáltatni az egyik sümegi sörözőben.

Forrás: pixabay.com

Az elkövetőt mintegy másfél évvel korábban a viselkedése miatt kitiltották a vendéglátóhelyről, ám a vádirat szerint 2020 augusztusában erősen ittas állapotban mégiscsak megjelent a sörözőnél, ahova az udvar felőli bejáraton akart bejutni. A kiszolgáló szólt neki, hogy nem mehet be, mire a vádlott azt üvöltötte, hogy ő most itt inni fog. A nő ekkor közölte, hogy nem szolgálja ki, amitől a vádlott még ingerültebb lett, és feldöntötte a kerti széket, majd ütni kezdte a saját mellkasát, ordítozott, végül szóváltásuk közepette a kiszolgálót is mellkason ütötte.

A férfi ezt követően távozott, de kis idő múlva visszatért, s immár a bejárati ajtón keresztül ment be a vendéglátóhelyre, ahonnan újra csak ki akarták tessékelni, ám ez ekkor sem vezetett eredményre. A vádlott ekkor is meg akarta ütni a kiszolgálót, aki azonban elhajolt, s így az ütés csak a fejét súrolta a nőnek.

Az elkövető ekkor ismét elment a sörözőből, majd rövid idő múlva újra visszatért, helyet foglalt, és a magával vitt italt kezdte fogyasztani. Távozni ekkor sem volt hajlandó, mire a kiszolgáló értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség az erőszakos és megbotránkoztató viselkedése miatt büntetővégzés meghozatalára és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!